Post krijgen is leuk. Post krijgen vanuit het buitenland is nog leuker. Toen Mare zeven was hebben we een poosje een profiel gehad op Postcrossing. Via Postcrossing kun je kaarten sturen naar mensen in het buitenland. In ruil krijg je weer kaarten van andere mensen. Om het interessant te maken hadden we de volgende tekst in het profiel gezet:

‘If you have a nice memory or story you remember from the time you were 7 years old, I would love to read it. I’d also love to read something written by another child or a child’s rhyme/song in your native language with translation.’

Zo kreeg ze verhalen en liedjes uit de hele wereld. Een oude Amerikaanse dame schreef dat ze opgegroeid was met zes broers en zussen en dat ze een geheime hut hadden in de appelboomgaard. Een Chinese student stuurde een kinderliedje met vertaling.

Postcrossing geeft alleen je adres aan mensen die geselecteerd zijn om een kaart te sturen. Mocht je het, net als ik, toch wat spannend vinden om de naam en het adres van je kind beschikbaar te stellen aan vreemden, bedenk dan een schuilnaam of laat de post op een ander adres bezorgen.